Postat la 13.08.2018, 14:10 Comunicate de presă

Rompetrol, premieră pentru oraşul Bacău – prima staţie cu încărcare electrică

Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis astăzi o nouă staţie Rompetrol în Bacău, pe strada Milcov, numărul 5A.

Aceasta este a treia unitate din oraş şi se alătură celor situate pe drumul european E85, ce face legătura între Bucureşti şi Suceava (strada Ştefan cel Mare - 66 şi strada Republicii - 100).

În premieră pentru Bacău, noua staţie este prima unitate de profil dotată cu un punct de încărcare electric, un serviciu oferit gratuit tuturor clienţilor Rompetrol care deţin maşini electrice sau hibride. De asemenea, acest serviciu a fost extins şi în staţia Rompetrol din strada Republicii, numărul 100.

 “Compania continuă să-şi consolideze şi dezvolte prezenţa în Bacău şi să vină în întâmpinarea clienţilor săi cu noi staţii, produse şi servicii inovative. Această prezenţă este susţinută şi de cei peste 120 de angajaţi Rompetrol, atât în oraş unde avem cele trei benzinării, dar şi în judeţ unde operăm alte 6 staţii de distribuţie a carburanţilor produşi de cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre – Petromidia Năvodari. La acestea se adaugă şi terminalul nostru de îmbuteliere gaz petrolier lichefiat din comuna Iteşti.” declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International şi Director General al Rompetrol Downstream.

Prin dotările şi facilităţile oferite, noua staţie premium se adresează în special locuitorilor municipiului Bacău, aceasta beneficiind de 2 pompe care oferă gamele de carburanţi Efix şi EfixS, servicii de internet WiFi, sisteme multimedia, facilităţi moderne de plată, dar şi de restaurantul hei – care promovează mâncarea sănatoasă care se prepară rapid şi se adresează celor care doresc sa încerce o nouă experienţă revitalizantă. Aceasta beneficiază şi de un sistem modern de iluminat cu tehnologie LED ce îi permite un consum redus de energie.

Alimentarea la punctul de încărcare electric se efectuează prin curent alternativ şi curent continuu de 22 kW, iar capacitatea instalată de 50KW asigură alimentarea în acelaşi timp a două maşini. Asfel, un vehicul electric poate în statiile Rompetrol să-şi încarce bateria până la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute, comparativ cu timpul necesar pentru încărcarea obişnuită – circa 7-8 ore.

“Investiţia totală pentru noua staţie se ridică la circa 1,1 milioane USD, aportul Rompetrol la bugetul judeţului Bacău pentru activităţile şi angajaţii noştri ridicându-se anul trecut la circa 2,6 milioane RON” adaugă Vlad Rusnac.

 

În urma unei investiţii de 11 milioane USD, compania a pus in funcţiune în 2010 terminal de îmbuteliere GPL situat în comuna Iteşti, la 18 km de oraşul Bacău. Acesta susţine prezenta produselor Rompetrol (butelii industriale şi de uz casnic, GPL auto) în zona de Est, Sud-Est şi Sud a României.

Cu o capacitate anuală de îmbuteliere de 20.000 de tone GPL şi de depozitare de 1.500 metri cubi, terminalul numără în prezent 32 de angajaţi, susţinând indirect alte aproximativ 50 de locuri de muncă (furnizori, subcontractori, transportatori, etc).

Pe fondul condiţiilor meteorologice severe din primul trimestru al anului, Rompetrol Downstream a consemnat în T1 un volum total al vânzărilor de carburanţi de circa 490.000 tone, nivel similar cu cel atins în perioada similară din 2017. Din această cantitate, circa 30% a fost comercializată prin staţiile Rompetrol, indicator în creştere cu 3% faţă de cel din perioada ianuarie – martie a anului trecut.

La finele lunii martie, segmentul de distribuţie al companiei cuprindea 818 puncte de comercializare carburanţi (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile, baze interne de 9 si 20 metri cubi), în creştere cu 66 de unităţi faţă de martie 2017.

Departmentul de Comunicare si Relatii Publice

KMG International